viernes, 18 de febrero de 2011
Caracatita a la feria.
Ingrediente: 4 pers
- caracatita de 2 kg 1
- pahar de ulei de masline 1
- lingura de boia de ardei dulce 1 ori iute
- cartof
Mod de preparare:
Daca ati cumparat caracatita congelata se descongeleaza, i se taie capul si se spala bine pe fiecare tentacul. Intr-o oala mare punem apa, foi de dafin, piper, fara sare. Cand incepe sa fiarba apa din oala luam caracatita o scaldam de 3 ori dupa care i-i dam drumu sa fiarba. Cand incepe sa dea in clocot o lasam sa fiarba 30 min. Timpul de coacere este de 15 min pe kg de caracatita. Cand a trecut 30 de min luam un betisor de frigaruie si intepam caracatita, daca batul intra usor atunci este gata. Dupa se o scoatem din oala o taiem in rondele de 1 cm. Se fierbe cartoful, se taie felii groase de jumatate de cm, punem pe o farfurie cateva felii de cartof dupa care asezam pe ele bucatile de caracatita. Dam cu sare groasa si cu boia de ardei si in final cu ulei de masline.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario