Powered By Blogger

viernes, 18 de febrero de 2011

Caracatita a la feria.





Ingrediente: 4 pers

- caracatita de 2 kg 1
- pahar de ulei de masline 1
- lingura de boia de ardei dulce 1 ori iute
- cartof

Mod de preparare:

Daca ati cumparat caracatita congelata se descongeleaza, i se taie capul si se spala bine pe fiecare tentacul. Intr-o oala mare punem apa, foi de dafin, piper, fara sare. Cand incepe sa fiarba apa din oala luam caracatita o scaldam de 3 ori dupa care i-i dam drumu sa fiarba. Cand incepe sa dea in clocot o lasam sa fiarba 30 min. Timpul de coacere este de 15 min pe kg de caracatita. Cand a trecut 30 de min luam un betisor de frigaruie si intepam caracatita, daca batul intra usor atunci este gata. Dupa se o scoatem din oala o taiem in rondele de 1 cm. Se fierbe cartoful, se taie felii groase de jumatate de cm, punem pe o farfurie cateva felii de cartof dupa care asezam pe ele bucatile de caracatita. Dam cu sare groasa si cu boia de ardei si in final cu ulei de masline.

No hay comentarios:

Publicar un comentario