miércoles, 16 de febrero de 2011
Coasta de vitel cu anghinare prajita.
Pentru 4 pers.
Ingrediente:
- coasta de vitel 1,5 kg
- anghinare 8 buc
- 100 gr de untura de porc
- ulei de masline
- sare, piper
- o rama de rozmarin
- patrunjel
Preparare:
Taiem fin rozmarinul si il amestecam cu untura, patrunjelul dupa care ungem coasta pe ambele parti. Se da cu sare si piper, cuptorul trebuie sa fie la 180 de grade 1 ora si 15 min aproximativ.
Prepararea anghinarelor:
Trebuie sa avem mare grija si sa pregatim apa rece cu lamaie stoarsa ca atunci cand le curatam sa le punem in apa pentru a nu se inegri. Cum le curatam ?
Eliminam frunzele din exterior sa ramana mijlocul care are frunzele mai bune de mancat, cele din exterior fiind tari. Se curata coada de piele si le taiem in doua. In interior are un puf care trebuie indepartat cu cutitul. Punem apa cu sare si cand da in clocot le punem la fiert aproximativ 5 min. Ca sa vedem daca sunt facute le intepam cu un bat de frigarui si daca intra usor atunci le scoatem. Dupa care le tragem in tigaie cu usturoi si 2-3 felii de proschiuto ori jamon spaniol. Se scoate coasta de vitel din cuptor si se serveste cu anghinarele prajite.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario