viernes, 18 de febrero de 2011
Midii a la marinera.
Ingrediente: 4pers
- midii 3 kg
- frunze de foi de dafin 2
- ceapa taiata marunt 2 linguri
- patrunjel 1 lingura
- faina 2 linguri
- pahar de vin alb 1
- sare, ulei de masline
Mod de preparare:
Se curata si se spala midiile, se pune la fiert intr-o oala cu foarte putina apa, sare si foi de dafin, le acoperim foarte bine cu un capac. Intr-o cratita se pune un pic de ulei de masline, se prajeste ceapa dupa care se pune patrunjelul si faina. Cand midiile sau deschis oprim focul, strecuram zeama care sa scurs si o adaugam in cratita unde avem ceapa, in acelasi timp punem vinul si boiaua de ardei. Lasam sa fiarba 10 min, daca vedem ca este prea groasa subtiem cu un pic de apa.
Tot sosul asta il punem peste midii si lasam sa mai fiarba 2-3 min.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario