miércoles, 16 de febrero de 2011
Mere coapte cu sos caramel si frisca.
Ingrediente:
- mere 6
- 200 gr de zahar
- 6 buc de unt mici
- brandy 1/2 pahar
- vin alb 1/2 pahar
- 100 ml de zmantana
Preparare:
Curatam merele si le punem in tava de cuptor, iar in gaura fiecarui mar punem zahar si o buc de unt dupa care stropim cu brandy si vin. Le bagam in cuptor incalzit la 180 de grade. Cand sunt gata le scoatem si sucul rezultat il punem peste zahar sa facem caramelul. Cand are o culoare clara punem zmantana, o buc de unt si nu il lasam sa se ingroase mult pentru ca atunci cand se raceste devine prea gros. Se pun merele in farfurie, sosul si frisca de jur in prejur.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario