miércoles, 16 de febrero de 2011
Ton cu sos de portocale.
Pentru 2 prs.
- 320 gr ton
- pepene galben (melon)- felie 1
- Ceapa 1
- Ardei verde 1
- Catel de usturoi 1
- Ulei de masline
- Sare, piper
- Iarba aromatica pentru decor
Preparare :
Pentru sos :
- Malai glisat linguri 2
- Suc de la 2 portocale
- Zahar 10 gr
- 125 ml de supa de praz
- 5 ml de sos de soia
- 10 ml de otet
- sare, piper
- ceapa verde 1
Prepararea sosului : Se pune zaharul cu otetul intr-un vas mic si cand incepe sa se faca caramel se pune sucul de portocale, malaiul, supa de praz, sare si piper. Se fierbe 10 min pana cand se ingroasa un pic. cand esta gata o strecuram si punem sosul de soia, ceapa verde taiata marunt. Taiem fin usturoiul, il punem intr-o cratita cu ulei de masline, ceapa si ardeiul taiat. Lasam sa se prajeasca pana ceapa devine transparenta si se tritureaza cu blenderul dupa care se strecoara sa ramana un sos fin. Curatam melonul il taiem in 2, il tragem in cratita cu un pic de ulei, sare si piper. Taiem tonul in cubulete, ii punem sare si il facem pe ambele parti cate 2 min. Dupa care punem preparatul in farfurie cu melonul si cele doua sosuri.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario